Importanța numerelor in viața oamenilor

Opinia despre importanta numerelor in viata oamenilor

Numerele semnifica valori sau repere pe care oamenii le folosesc pentru a se orienta in viata de zi cu zi. Ele reprezinta nasterea omului pana la numarul de frati, surori, nota luata in examen, salariul cat si varsta la care inceteaza din viata.

Cu ajutorul numerelor reusim sa ne incadram in societate, sa iesim in evidenta sau sa ne dezvoltam.

Un prim argument in sustinerea tezei este trecerea timpului. Omul se naste, primeste un cod numeric personaj care reprezinta inregistrarea lui cu documente legale. Trecerea timpului este de asemenea, asociata cu numerele, in functie de varsta iti este permis sa faci anumite lucruri sau iti este interzis. In functie de varsta, omul are diferite preocupari sau activitati caracteristice perioadei vietii in care se afla. Numerele reprezentand anii, ne diferentiaza de cei din jur. Un exemplu elocvent ar fi din opera “Enigma Otiliei” scrisa de George Calinescu, mai detaliat Felix Sima si Otilia Marculescu. Felix Sima era indragostit de Otilia, dar ea l-a ales pe Pascalopol, un barbat mai in varsta, mai experimentat, pe care ea il considerat mai potrivit ei, chiar daca era o diferenta mare de varsta intre cei doi.

Un al doilea argument pentru fundamentarea tezei este numarul ca si ban. Dorinta fiecarui om de a avea bani si sa traiasca bine. Prima data, banul poate reprezenta numere ca si cantitate, valoarea lui, de exemplu, pamant, salariu sau castiguri. Omul, in viata este ghidat de bani si obtinerea lor. Unii vor sa-i obtina prin munca, altii prin noroc, jucand la diferite concursuri unde din nou trebuie sa ghiceasca numere. Un exemplu potrivit ar fi opera “Ion” scrisa de Liviu Rebreanu, unde personajul cu acelasi nume este obsedat sa aiba cat mai multe terenuri si-si forteaza destinul pentru a-si indeplini scopul, indiferent ce se intampla cu celelalte personaje.

Avand in vedere aceste caracteristici, numerele reprezinta destinul, de la nastere pana la moarte, ghidarea acestuia in viata, norocul, ghinionul, detalii, evenimente.

In opinia mea, numerele pentru mine sunt doar niste repere care ma ajuta sa ma ghidez mai mult sau mai putin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *