Eseu argumentativ – importanta jocului

Eseu argumentativ

“importanta jocului”

Realizati un eseu argumentativ in care sa va exprimati opinia cu privire la importanta jocului in formarea omului.

Inca din copilarie, invatam sa comunicam, sa interactionam cu lumea ce ne inconjoara prin intermediul jocului.

Incepand cu prima etapa de formare a modului de gandire, intalnim noi modalitati de a ne adopta lantului de provocari pe care ni-l pregateste viata.

In primul rand, atunci cand suntem pusi in fata unor situatii reale,cotidiene, metoda prin care mintea unui copil le intelege este jocul.

In al doilea rand, trecand in a doua etapa a dezvoltarii intelectuale modul de abordare a jocului este cu totul diferit de ex. ideea transmisa de opera  ‘Computer games forever’ sustine acest argument cu tarie.

In al treilea rand, perspectiva omului asupra jocului ajuns la maturitate se schimba, devenind nostalgica. Acesta isi doreste sa redescopere inocenta copilariei de ex. in opera ‘Erasmo sau a doua fotografie cu oameni mici’ construieste o paralela intre joc si realitate, amintindu-si unul dintre momentele frumoase petrecute in copilarie.

Ca un ultim argument, parintii interpreteaza jocul ca fiind un instrument, cu ajutorul caruia isi pot indemna copiii sa devina mai creativi si sa-si foloseasca toate cunostintele dobandite, idee surprinsa in opera ‘Prefata’ de Tudor Arghezi.

Avand in vedere aceste caracteristici, jocul modeleaza personalitatea si gandirea omului, indiferent in ce etapa a vietii se afla, astfel importanta jocului este una mare.

3 thoughts on “Eseu argumentativ – importanta jocului”

  1. Antonia says:

    Mulţumesc!

  2. Leontin says:

    m-a ajutat foarte mult si recomand tuturor care au o problema cu tema joc si joaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *